Heb ik als kleine zaak een website nodig?

In Informatie by Chesney Nyffels

Heb ik als kleine zaak een website nodig?

Ja. Iedere zaak zou een eigen website moeten hebben die de verantwoordelijke of een personeelslid zelf kan beheren. Zo is de zaak altijd in staat om de correcte informatie te geven aan al haar (potentiële) klanten.

Het internet is tegenwoordig al zo groot en verspreid dat u overal informatie kunt vinden over iedere zaak. Dit kan gaan van recensies tot openingsuren. Het grote nadeel hiervan is dat u deze informatie niet zelf kan aanpassen, wat als gevolg kan hebben dat die informatie dus ook niet betrouwbaar of correct kan zijn. Wanneer een klant uw zaak opzoekt, zal hij uw website dan ook als correct beschouwen.

Wanneer die (potentiële) klant echter geen website kan vinden, zal hij ervan uitgaan dat de, mogelijk foutieve, informatie van derden correct is. Eenmaal een klant moet vaststellen dat deze informatie niet correct is, kan dit de doorslag geven om bijvoorbeeld naar de concurrent te gaan.

Zo ziet u maar, een website is een must voor iedere zaak. U kunt een website die gemaakt is door C.N. Connections bovendien ook helemaal zelf beheren. Een voorbeeld: stel dat er een dringende aanpassing moet gebeuren, dan kunt u de informatie meteen zelf wijzigen. Op die manier bespaart u niet alleen geld, maar bent u ook zeker dat de informatie op uw website up-to-date is.

Wat zijn de andere voordelen van een eigen website?

Natuurlijk is correcte informatie niet het enige voordeel die een eigen website met zich meebrengt. Een eigen website zorgt verder ook voor een betere vindbaarheid op het alsmaar groeiende internet. C.N. Connections zorgt voor een goede S.E.O voor uw website. Dit wil zeggen dat u beter gevonden wordt op de zoekmachines zoals google.

Mikt u vooral op lokale klanten? De dag van vandaag kijken deze ook op hun computer naar de informatie en openingsuren van een bedrijf. Komt uw website dan als eerste tevoorschijn in hun zoekresultaten, dan bestaat de kans dat ze uw zaak herkennen en sneller een bezoekje brengen.

Voor doorreizende personen is dit ook zeer interessant, want die bevinden zich in een gemeente of stad die ze niet kennen, waardoor zij hun smartphone sneller gaan gebruiken om een zaak, restaurant, … terug te vinden.

Daarnaast zorgt een moderne eigen website ook voor een contactpunt en gezicht van uw zaak. Dit levert op zijn beurt een professionele en betrouwbare indruk op. U kunt op uw website onder andere het team voorstellen of de missie van de zaak uitleggen. Zo kunt u bijvoorbeeld het menu van uw restaurant online beschikbaar maken of kan u het overlijden van een dierbare collega via uw website  respectvol meedelen aan uw klanten. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos en kunnen door u zelf bepaald worden.

Naast een website kunt u, in combinatie met de hosting van C.N. Connections, ook professionele e-mailadressen verkrijgen. Uiteindelijk klinkt naam@uwzaak.be professioneler en persoonlijker dan bijvoorbeeld uwzaak@gmail.com.

Ik heb geen website nodig want …

Vele personen denken dat ze geen website nodig hebben ook al kennen ze de voordelen ervan. Dit kan vele oorzaken hebben. Hieronder enkele voorbeelden.

“Een website is te duur, de kosten wegen niet op tegen de bijkomende opbrengst.”
Een website is maar zo duur als u het zelf wilt. Bij C.N. Connections volgt er eerst een vrijblijvend gesprek waar de website en al zijn functies besproken worden. Hoe groter de website en hoe talrijker de functies, hoe duurder. Maar bent u een lokale of kleine zaak die een kleine website wilt met informatie, openingsuren, contactpagina, … dan kan dit zeker goedkoper uitkomen dan u verwacht had. Eén ding is zeker: bij C.N. Connections betaalt u slechts voor wat u zelf wilt.

“Ik heb een facebookpagina, dit is toch voldoende?”
Niet iedereen heeft facebook of is actief op andere sociale media. Deze kunnen hierdoor moeilijker tot geen informatie vinden over uw zaak. Bovendien is uw facebook- of ander social media account moeilijker tot niet te vinden via de zoekmachines. Dit zorgt dan opnieuw voor een kleinere vindbaarheid op het internet terwijl het net de bedoeling is om uw zaak vlot te vinden. Facebook en andere sociale media is echter wel perfect om te gebruiken naast uw website. U bereikt zo meer mensen en met een koppeling naar uw website kunnen deze kanalen voor meer bezoekers zorgen.

“Zelf beheren? Dit klinkt wel tof, maar ik ken niets van computers.”
C.N. Connections is er om u te helpen. Door middel van persoonlijk hulp en onze trainingsvideo’s helpen wij u de simpele dingen aan te passen op uw website. Daarnaast beschikken we over een enorme portie geduld. Dus zelfs wanneer het voor u wat moeilijker gaat, krijgt u de perfecte hulp op uw eigen tempo. Is de aanpassing moeilijker dan gedacht of wenst u dit niet zelf uit te voeren? Dan staan wij natuurlijk klaar om u te helpen.

 

Twijfel niet langer! Contacteer mij op chesney@cnconnections.be voor een vrijblijvende afspraak om te bekijken hoe wij uw zaak online kunnen versterken!