HTTPS wordt belangrijk!

In Informatie by Chesney Nyffels

HTTPS wordt belangrijk!

Bij een naderende update van Firefox (Mozilla) en Chrome (Google) zullen er een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd worden die van belang zijn voor uw website!
Ze zullen beide namelijk de gebruiker duidelijk waarschuwen wanneer ze verbinding maken met een website die niet beschikt over het https-protocol.

Kies dus voor een HTTPS website waar er duidelijk ‘veilig’ vermeld staat en verlies het vertrouwen niet van uw bezoeker. Bent u klant bij de hosting van C.N. Connections? Dankzij onze samenwerking met een externe firma kunnen wij al onze hosting klanten voorzien van een gratis HTTPS certificaat en vormen wij ook gratis uw website om van HTTP naar HTTPS!


Wat is HTTPS?
HTTPS is een een samensmelting van 2 woorden. Namelijk HTTP, wat het standaard website protocol is dat gebruikt wordt over het volledige internet, en de S van secure, wat duidt op een extra beveiliging tegen ongewenste diefstallen van gegevens. Wanneer u naar een HTTPS website surft wordt namelijk uw verbinding met deze website beveiligd tegen hackers. Dit was vroeger zeer populair voor websites waar er gevoelige informatie moest ingegeven worden, zoals bankgegevens, wachtwoorden, enzovoort. De dag van vandaag is HTTPS interessant voor iedere website, de website wordt namelijk gelabeld als veilig en uw website krijgt de voorkeur op zoekmachines zoals google.be.
Google Chrome

De Chrome-browser van Google plaatst vandaag al reeds waarschuwingen in de adresbalk wanneer je op een HTTP website belandt met daarop een invulveld voor een wachtwoord of bankgegevens. Vanaf oktober 2017 zullen deze waarschuwingen ook opduiken bij de twee onderstaande situaties:

  • Wanneer u als bezoeker data moet invullen op een website ongeacht de aard van het invulveld.
  • Wanneer u een website bezoekt in incognito-modus en deze website niet beschikt over het https-protocol, ongeacht de content van deze website.

Incognito-modus wordt veel gebruikt door personen die hun privacy willen beschermen. De incognito-modus zorgt er namelijk voor dat ze niet gevolgd kunnen worden door cookies en andere soorten trackers. Daarbovenop wordt hun surfgeschiedenis ook niet bewaard. De waarschuwing dat uw website niet veilig is, zullen deze personen extra afschrikken en het vertrouwen in uw website ondermijnen.

Schakel dus zo snel mogelijk over naar HTTPS, want Google heeft duidelijk gemaakt alle websites die geen gebruik maken van het https-protocol te voorzien van een waarschuwing!

 

Mozilla Firefox

Ook Firefox zal strenger optreden tegen websites die niet beschikken over het https-protocol. Momenteel verschijnt er naast de URL een groen slotje als de website over HTTPS beschikt. Indien de website niet over HTTPS beschikt, is dit een grijs slotje doorstreept met een rode balk wanneer deze om een wachtwoord vroeg.

Website met HTTPS

Website zonder HTTPS

In de komende update van Firefox zal er een bijkomende en veel duidelijkere waarschuwing verschijnen. Wanneer de gebruiker op een gegevensveld klikt, krijgt hij het grijze, doorstreepte slot te zien met de waarschuwing dat deze verbinding niet veilig is.

 

Net zoals Google bevestigt Mozilla dat uiteindelijke alle websites die niet voldoen aan het https-protocol voorzien zullen worden van een grijs doorstreept slot.

Google.com

Google heeft ook aangekondigd dat hun ranking ook beïnvloed zal worden door het gebruik van HTTPS. Een website die het https-protocol ondersteunt, zal namelijk sneller gevonden worden dan andere websites. Dit doen ze voornamelijk om de veiligheid van de websites in het algemeen te verbeteren en zo terug van het internet een veilige plaats te maken waar u niet hoeft te vrezen dat een hacker uw gegevens kan stelen.

Twijfel niet langer en beveilig uw website met HTTPS. Bent u nog op zoek naar een (nieuwe) website of een webdesigner voor het onderhouden van uw huidige wordpress website? Kies dan voor C.N. Connections!  Wij ontwerpen en creëren uw website op maat, houden deze online terwijl u geniet van vele extra’s (eigen webmail, e-mailadressen, …) allemaal voorzien van het https-protocol!